Bostadslån

Vad innebär ett bostadslån?
Bostadslån är precis som det låter ett lån för att finansiera ett köp av en bostad. Det kan vara allt från att köpa en lägenhet mitt i storstan till en villa långt ut på landet. Summan som man vill låna kan också variera mycket, beroende på vad för bostad du vill ha. Ett bostadslån tar nästan alla människor lån till någon gång under sitt liv eftersom det ofta handlar om mycket pengar som få har undanstoppade.

Bostadslån - hur ansöker man?
För att skaffa ett bostadslån måste du bege dig till någon bank eller annan låneinstitution där du får träffa en lånehandläggare. Denna går igenom din ekonomiska bakgrund och hur din ekonomi ser ut idag med inkomster och utgifter samt gör en kreditprövning. Därefter får du reda på hur mycket pengar du kan få låna till din bostad som du vill ha.

Hur är ett bostadslån uppbyggt?
Ett bostadslån består av upp till tre delar beroende på vad du kommer överens om med din lånegivare. Lånet består av ett bottenlån, ett topplån och ibland en kontantinsats. Då räntan på de olika delarna skiljer sig åt lönar det sig att kolla upp dessa delar innan man tar ett lån för att därmed försöka få ett så fördelaktigt lån som möjligt.

Så om du går i tankar om att köpa en bostad för att flytta hemifrån, byta upp dig eller helt enkelt bara för att byta miljö så kan du fundera över vad för bostad du vill ha innan du beger dig till banken eller låneinstitutet för att se hur mycket pengar du får låna. Genom att göra detta kan du få ett lånelöfte, dvs. ett löfte att om du hittar en bostad som du vill ha så får du låna en viss summa pengar. Detta gör att du vet i vilken prisklass du kan titta på.
  

 

 

   Bostadslån                                            Mobillån                               Topplån                                                                     Hem
   Bostadslån med betalningsanmärkning               Privatlån                                                                                                        Kontakta oss
   Kontantinsats                                         Smslån
   Mikrolån                                               Smslån med betalningsanmärkning
   Minilån                                                Snabblån