Bostadslån med betalningsanmärkning

Får man ta bostadslån trots betalningsanmärkning?
Om man har betalningsanmärkningar innebär inte det att man inte får ta ett bostadslån utan det går alldeles utmärkt att göra ändå. Så om du har betalningsanmärkningar och vill låna till någon bostad så kan du precis som de som inte har några anmärkningar ta ett lån. Bostad är en stor investering oavsett om det gäller en villa på landet eller en lägenhet i storstaden, som få har kontanta medel för att kunna köpa. Detta gör att de allra flesta människor behöver ta ett bostadslån någon gång under sitt liv.

Hur ansöker man om ett bostadslån om man har betalningsanmärkning?
Om man vill ta ett bostadslån beger man sig till en långivare (det finns flera långivare som har specialiserat sig på att låna ut pengar till de som har betalningsanmärkningar). Där går en lånehandläggare igenom din ekonomiska situation. Man lägger störst vikt vid din framtida betalningsförmåga och inte så mycket vid hur du har det historiskt eftersom det är den framtida betalningsförmågan som är intressant för hur mycket du kan få låna. Räntan på bostadslån via dessa långivare är något högre än hos vanliga vilket hör samman med att de tar en något högre risk när de lånar ut pengar till en person med betalningsanmärkningar än till en person som har skött sina betalningar prickfritt.

Finns det inte nackdelar med att ta ett bostadslån om man har betalningsanmärkning?
Det finns inte några större nackdelar med att ta ett bostadslån om man har betalningsanmärkningar. Den största nackdelen är att räntan är något högre än på ett vanligt bostadslån. Så om du är intresserad av att skaffa en ny bostad men har betalningsanmärkningar så är det ingenting som hindrar från att ta ett lån, utan det går alldeles utmärkt att göra detta ändå!
  

 

 

   Bostadslån                                            Mobillån                               Topplån                                                                     Hem
   Bostadslån med betalningsanmärkning               Privatlån                                                                                                        Kontakta oss
   Kontantinsats                                         Smslån
   Mikrolån                                               Smslån med betalningsanmärkning
   Minilån                                                Snabblån