Privatlån

Vad innebär ett privatlån?
De flesta tar ett privatlån någon gång under sitt liv. Anledningen till att man tar ett privatlån kan vara mycket varierande men några vanliga anledningar är för att köpa bil, lägenhet eller ta sig ur en ekonomisk kris. Detta är saker som kan behöva lösas så snabbt som möjligt, t.ex. för att man är beroende av att införskaffa en ny bil då den gamla inte går att använda längre.

Hur mycket får man låna med privatlån?
När man tar ett privatlån lämnar man ingen säkerhet för lånet till skillnad från när man tar ett bostadslån, då bostaden står för säkerheten för lånet gentemot banken eller låneinstitutet. Detta påverkar lånebeloppet och gör att man inte får låna så mycket pengar som man kan få göra till bostad. Privatlån brukar ges på upp till ca 400 000 kronor och är därmed tillräckligt för att lösa kriser likt de som nämnts ovan eller om ett gyllene tillfälle dyker upp där man behöver låna pengar snabbt.

Hur gör jag får att ta ett privatlån?
Om man vill ta ett privatlån beger man sig till sin bank där man får träffa en lånehandläggare som går igenom din ekonomiska situation, gör en kreditprövning och ser över dina inkomster för att se hur mycket pengar du får låna.

Slutligen...
Sammanfattningsvis kan man säga att det inte är några konstigheter med att ta ett privatlån för att köpa någonting extra som man har behov av. Tänk bara på att lånet oftast är begränsat till ungefär 400 000 kronor. Om du behöver någonting speciellt och behöver låna till det så är ett privatlån ett mycket bra sätt att låna pengar på. För att ta ett privatlån får du prata med en handläggare som du träffar genom att bege dig till din bank!
  

 

 

   Bostadslån                                            Mobillån                               Topplån                                                                     Hem
   Bostadslån med betalningsanmärkning               Privatlån                                                                                                        Kontakta oss
   Kontantinsats                                         Smslån
   Mikrolån                                               Smslån med betalningsanmärkning
   Minilån                                                Snabblån