Fixa med belysning vid huset på landet

Efter att ha stressat runt som en hörna hela våren så var det äntligen dags att åka ut till huset som vi har på landet. Efter att nästan ha backat på min egen cykel när jag skulle ut ur garaget här om veckan så bestämde jag mig för att införskaffa ny gårdsbelysning. Jag inhandlade således nya lampor. Både till själva garaget, där jag också har min verkstad, men även till garageuppfarten och framför ytterdörren till vårt hus.

Efter att ha fördjupat mig i ämnet lite så förstod jag att LED var att föredra framför vanliga halogen av en rad anledningar. De drar betydligt mindre i el men är även bättre för klimatet i det avseende att de släpper ut betydligt mindre koldioxid.

På både garageuppfarten och vid entrén landade vi därför  i att köpa gårdsbelysning. Jag valde produkter som hade sensorer till båda ingångarna, så att de tänds och släcks automatiskt vid rörelse. Detta är såklart praktiskt för att hålla nere användningen, men även smart utifrån ett säkerhetsperspektiv. Det är nämligen bevisat att antalet inbrottsförsök minskar på bostäder som är väl upplysta och/eller har sensorstyrd entrébelysning.

Nu har jag även funderat på att sätta upp en liknande gårdsbelysning från Ljusgiganten, en led strålkastare alltså, nere vid grinden på tomten. Denna på grund av den bristande gatubelysningen här ute på landet. Den skulle även hjälpa en hel del på vinterhalvåret när det kommer till att skotta snö under kvällstid.

Snart är det som att solen alltid lyser på våran gård, och jag känner mig som ett riktigt ljushuvud!