Underbara vintern är över

Nu har snön smält även i Vindeln och vi kan så sakteligen börja förbereda för vårens projekt i stugan. Förra sommaren satte vi ett nytt staket runt trädgårdslandet för att hålla rådjuren på avstånd, och denna lilla hemsnickrade skönhet klarade sig otroligt nog genom en annars ganska lång och blöt vinter. Det som nu står på listan är den årliga vändandet av jorden, inte minst i vårt potatisland då vi detta år avsatt en betydlig del av baksidan av trädgården till just detta avseende.

Vi ska också göra en utförlig plan för resterande del av landet och även köksträdgården då vissa av våra överlevare tyvärr inte klarade sig igenom vätan detta år. Vi har satt upp en preliminär lista på timjan, dragon, salvia, dill och gräslök. Även lavendel, mest för estetisk touch samt oregano. Även jordgubbar ska planeras bredvid hallon- och krusbärsbuskarna i år. Dessa har ju varit lite svåra att kultivera tidigare säsonger, men jag hoppas på att kunna ge dom en bättre chans till överlevnad nu när jag bytt plats till “bär-salongen” i trädgården.

Vi måste även ta hand om båten innan vi vågar oss ut med den i sommarkvällen. Det finns ingenting så gott som färsk abborre, men det vore ju hemskt tråkigt om vår lilla eka började läcka mitt på Lillsandsjön. Nej, då är det bättre att vara ute i tid och se till att gå igenom den grundligt innan sjösättning.

I övrigt längtar jag eter att bara få sitta på altanen med en kopp kaffe och andas in den friska luften. Lyssna på fåglarnas kvitter och humlornas brummande. Det är en lisa för själen att få bryta av från storstadslivet och bara vara, mitt i älskade Västerbotten.